Fris beginnen aan de lente

Bloemetjes bloeien, de zonnestralen komen steeds meer door en lammetjes staan in de wei. Dat betekent maar één ding: de lente is op komst. Het is superfijn om alles goed op orde te hebben voordat dit mooie weer begint. Daarom vertellen wij je een aantal tips voor een goede en geslaagde lenteschoonmaak.

De lenteschoonmaak

Door de zonnestralen die je huis binnen schijnen met dit mooie lenteweer, zie je ook een heleboel stofdeeltjes ineens tevoorschijn komen. Ze liggen op kastjes en andere meubels, maar ook op de ramen zijn vieze vlekken beter zichtbaar. Tijd dus voor een grote schoonmaak om heerlijk en schoon de lente door te komen.

Frisse lucht

Maak schoon op een dag dat de zon lekker schijnt en zet alle ramen open. Zo lucht je je woning goed door en ruikt het gelijk lekker fris in je huis. Schimmels en huisstofmijt overleven minder goed in een geventileerde kamer.

Werk per kamer

Wanneer je een huis hebt met meerdere kamers is het verstandig om per kamer te werken. Anders loopt alles door elkaar en weet je niet meer waar je bent geëindigd. Begin met taken die je misschien al wekelijks deed, zoals stofzuigen en dweilen.

Meubels afstoffen

Pak je plumeau of stofborstel er maar bij, want het is tijd om al je meubels eens goed af te stoffen. Dus ja, ook de hoge kastjes waar je normaal niet goed bijkomt. Het zal je verbazen waar eigenlijk allemaal stof op ligt.

Maak een sopje

Het stof is er nu af, maar echt schoon is het nog niet. Maak daarom een sopje met wat allesreiniger en neem alles goed af met een doekje. Als je aan de keuken begint, maak dan ook gelijk je koelkast, fornuis en andere huishoudelijke apparaten schoon. Vergeet natuurlijk ook niet je koffiemachine. Koffiepiraat heeft een mooi assortiment aan onderhoud -en reinigingsmiddelen voor je koffiemachine. Vergeet kranen in de keuken en oppervlakten in de badkamer ook niet te ontkalken.

Vergeten plekjes

Bij een grote lenteschoonmaak is het belangrijk dat we álles schoonmaken. Plinten, hoekjes, hoge kasten, maar ook muren, groeven en spleten waar vuil in zit. Kijk eens in de voorraadkast welke producten over datum zijn en je niet meer kan gebruiken. Maar ook je make-up lade of in de schuur kunnen producten zitten die over datum zijn die weg kunnen. En lig je elke avond onder een kleedje op de bank met je hoofd op hetzelfde kussentje? Doe deze ook eens in de was.

Wanneer je een grote lenteschoonmaak houdt, zal je gegarandeerd met een goed gevoel de lente instappen.