To do: klei je eigen schaaltjes

Als je niks te doen hebt of je niet naar buiten kan, kruip je als snel onder een dekentje en zet je een serie aan. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen om binnen te doen. Ga creatief aan de slag en klei bijvoorbeeld je eigen schaaltjes . Hoe leuk is het als jij straks koekjes serveert uit je zelfgemaakte schaaltje? Wij vertellen je hoe je dit doet.

Kleien

Kleien is misschien iets dat je als kind weleens deed, maar het is ook heel erg leuk om als volwassene te doen. Het is niet alleen vermakelijk, maar het heeft ook een ontspannende werking. Veel van ons werken met ons hoofd, en veel achter de computer. Het is dan fijn om als afwisseling met je handen bezig te zijn. Er zijn ontzettend veel leuke dingen die je kunt kleien.

Zo maak je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een leuk schaaltje voor op de eet- of salontafel. Doe hier wat lekkers in voor bij de thee of koffie die je met heerlijke koffiebonen zet. Of maak zelf je eigen koffiemok. 

Dit heb je nodig:

• Air dry klei 

• Deegroller

• Een paar schaaltjes om de klei vorm te geven

• Water

• Stukje schuurpapier

• Decoratie verf + kwastje

Dit moet je doen:

Neem de helft van de klei uit het pakje en sluit de rest goed af zodat de klei niet uitdroogt. Rol de klei uit op een schoon oppervlakte. Pak hetgeen je wilt namaken, dus een kommetje of een mok, en leg dit op z’n kop op de uitgerolde klei. Snij hier omheen zodat je een cirkel krijgt. Vouw de cirkel nu om het kommetje heen en laat dit ongeveer 12 uur drogen. Zitten er krasjes of putjes in? Met wat water strijk je dit zo weer glad. Na de 12 uur haal je het klei schaaltje rustig van het kommetje of de mok af en laat je het nog 24 uur drogen. Maak eventueel de randjes glad met schuurpapier.

Vervolgens kan je met verf jouw schaaltje zo decoreren zoals je het wil. Je maakt je bezoek gegarandeerd jaloers met je unieke schaaltjes.