Wandelen houdt je (hersenen) gezond

Wandelen is de laatste maanden steeds populairder geworden. En geen wonder: 20 minuten per dag is al genoeg om je fysieke en mentale gezondheid een flinke boost te geven. Wandel in de ochtend voor je naar je werk gaat. Of doe zoals wij: neem even een wandelingetje tijdens de lunchpauze. Saai? We geven je graag wat wandelinspiratie mee. 

Waarom is wandelen goed voor je? 

Veel van ons zitten dagelijks lang, en misschien zelfs te lang,  achter onze laptops. Er wordt weleens gesteld dat zitten het nieuwe roken is. Als we zitten komen onze spieren in het onderlichaam namelijk onder druk te staan en dat leidt onder andere tot een slechte doorbloeding. Je hebt het zelf niet altijd door, maar je teveel zitten is slecht voor je hoofd, je hart, je spieren, je glucoseopname en ga zo maar door. Onze lichamen hebben het nodig om lekker vaak in beweging te zijn.

Wandelen is daar de ideale activiteit voor. Je hebt er niets voor nodig en er is altijd wel een moment voor te vinden. 

Bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze

Opstaan, kinderen naar school, klaarmaken voor werk. Zit jij voor je er erg in hebt alweer achter je bureau? Ga dan eens ‘lunchwandelen’. Gewoon even kort een frisse neus halen. Boterhammetje mee of loop even langs dat leuke koffietentje. Zet je telefoon op stil. 

De Koffie Piraat lunchwandeling

Bij Koffie Piraat moedigen we onze bemanning bewust aan om tijdens de lunch, of een pauze moment, even een ommetje te maken. Ons magazijn ligt in Weesp dus we boffen met het water, de leuke straatjes en ja, zelfs loslopende kippen vlakbij ons pand. 

Voorbereid naar buiten

Het weer kan hier in Nederland nog al eens wisselvallig zijn. Leg op je werkplek een extra trui klaar of een regenjas die je even kunt aantrekken. En misschien is het ook handig om wat makkelijkere schoenen bij de hand te hebben. 

Alleen of met collega’s?

Kijken jouw collega’s je raar aan als je je wandelschoenen aantrekt?  Nodig ze uit om lekker mee te wandelen! Het kan heel leuk zijn om elkaar in een andere omgeving wat beter te leren kennen. En soms kun je een vastzittende kwestie opeens wel oplossen omdat je buiten er met elkaar anders of creatiever tegenaan kijkt. 

Kortom, lekker naar buiten. En vergeet niet te hydrateren na het wandelen.