In de spotlight van KoffiePiraat: Amsterdam Coffee Festival.

 

KoffiePiraat is altijd op zoek naar de beste ervaring in de koffie wereld. Speciaal voor jou gaan we op zoek naar de beste koffie festivals. Dit keer in de spotlight: Amsterdam Coffee Festival.

 

Je leest het goed, Nederland heeft een eigen koffiefestival! Het Amsterdam Coffee Festival viert Amsterdam’s bruisende coffee scene. Het is een evenement van, voor en over de Nederlandse koffiewereld. Geen zorgen, bezoekers kunnen eindeloos honderden koffies proeven. De koffie komt uit de hele wereld, dus niet alleen Nederland.

 

Het Amsterdam Coffee Festival 2019 wordt een groot feest. De verwachting is dat er 12.500 bezoekers komen in dit koffieweekend. Muziek, kunst en demo’s worden gecombineerd met lezingen en workshops. Uiteraard zijn er ook culinaire trends op gebied van thee, cacao en chocolade aanwezig. Een echt festival voor koffieliefhebbers, foodies en horeca-professionals.

 

Daarnaast biedt het festival ook een podium voor verschillende SCA-kampioenschappen. Zo vindt de finale plaats voor de Dutch Barista Championship en het NK Latte Art. Er zijn ook wedstrijden voor The Dutch Brewers Cup, The Cuptasters Championship en The Coffee Roasting Championship. Genoeg wedstrijden voor de koffieliefhebbers, dus.

 

Het festival is onderdeel van de NL Coffee Week 2019. In deze week werken koffiebranderijen, zelfstandige koffiewinkels en leveranciers samen door geld te doneren aan een goed doel. Het Amsterdam Coffee Festival wilt graag ook een steentje bijdragen. De helft van de ticket opbrengst gaat direct naar Project Waterfall. Dit goede doel zorgt voor schoon water in Afrikaanse landen waar koffie wordt geteeld.

 

Zin om te genieten van de levendige koffie-atmosfeer in eigen land? Vanaf 1 maart ben je welkom in de Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Wanneer: 1 - 3 maart

Waar: Amsterdam, Nederland

Meer informatie op: https://www.amsterdamcoffeefestival.com/