Dallmayr: een koninklijk kopje koffie!

Achter ieder kopje koffie zit een goed verhaal. Dit geldt zeker voor de koffie van Dallmayr. Het Duitse merk produceert al meer dan 300 jaar kwalitatieve koffie. Het bedrijf mag zich dus echt een koffie-expert noemen. Ook bij KoffiePiraat zijn we fan van Dallmayr. Lees hier het bijzondere verhaal van dit bedrijf.

 

Een echt kopje geschiedenis

Dallmayr is geen onbekende in de koffiewereld, je kunt ze zelfs een oude rot in het vak noemen! Het merk uit München werd in 1700 opgericht en staat al 300 jaar lang bekend om zijn specialiteiten. In 1870 kreeg het van de nieuwe eigenaar Alois Dallmayr de naam die het nu nog steeds draag: Dallmayr koffie. Alois Dallmayr op zijn beurt, verkocht het gebouw en de bijbehorende winkel in 1895 aan Anton Randlkofer. 

Een vrouw aan het roer

HAls Anton slechts twee jaar later komt te overlijden is het zijn weduwe Therese Randlkofer die de leiding van het bedrijf overneemt. Bij Koffie Piraat - dat ook een vrouw aan het roer heeft staan - kijken we daar niet van op. In het Duitsland van die tijd was het echter niet gebruikelijk dat het management in handen was van een vrouw. Therese Randlkofer blijkt zeer bekwaam. Het bedrijf groeit en behoort in 1900 al tot één van de meest toonaangevende delicatessehuizen van Europa. Dallmayr was in die tijd hofleverancier aan het Beierse koningshuis en Duitse keizerlijke hof in Berlijn. Deze geschiedenis zorgt ervoor dat Dallmayr nog steeds altijd en overal topkwaliteit wilt bieden. Het is niet voor niets een koninklijk kopje koffie.

 

Kwaliteit zit in de grond

De Arabica-bonen van Dallmayr komen altijd van kleine familiebedrijven uit Ethiopië. Deze bonen vormen de basis voor bijna alle soorten koffie in Dallmayr. Het Afrikaanse land heeft een ideale combinatie van klimaat, vruchtbare grond en een hoge ligging. De bessen van de koffiebonen worden wild geoogst uit het oerwoud of komen uit kleine plantages. Dallmayr’s experts staan in nauw contact met de boeren. Zo weten ze zeker welke kwaliteit bonen er uiteindelijk in het kopje koffie zit. Dallmayr koopt alleen de koffie van de hoogste kwaliteit die zorgvuldig is geplukt. Deze koffiebessen worden op een speciale manier gewassen zodat de ongebrande koffie nog beter smaakt.

 

Weg met grote plantages

Dallmayr is een familiebedrijf en voelt een grote verantwoordelijkheid naar hun medewerkers. Dit is de reden dat het koffiebedrijf niet werkt met grote plantages. Op deze manier kunnen zij op een duurzame manier de gehele omgeving ondersteunen. Het bedrijf zet zich daarnaast concreet in voor betere leefsituaties in Ethiopië en Tanzania. Door middel van de juiste samenwerkingen met de Almaz- en Karlheinz Böhm-stichtingen en het Jane Goodall Instituut maakt Dallmayr echt een verschil. Het is niet gek dat de producten een UTZ Certified-, Bio- en Fairtrade-keurmerk hebben.

 

Net als Douwe Egberts?

Ken jij de reclames nog van Douwe Egberts nog? Dallmayr heeft in Duitsland net zulke iconische reclames. Hele generaties kennen de televisiereclames met de onmiskenbare Dallmayr-melodie. Via YouTube zijn er ontzettend veel video’s van mensen die de Dallmayr Prodomo melodie naspelen op de piano of gitaar. KoffiePiraat vond zelf een metal versie van de melodie [https://www.youtube.com/watch?v=hxtPYr_CgXM]. De actuele en historische spotjes van Dallmayr zijn allemaal online te vinden;.

 

Wil jij de koffie van Dallmayr zelf proberen? Bekijk hier het aanbod van KoffiePiraat!

 

- Dallmayr Prodomo koffiebonen

- Dallmayr Dark Roast Espresso Capsa koffiecups

Dallmayr Crema d'Oro koffiebonen

<div class="grid12-12"><img src="https://www.koffiepiraat.nl/media/wysiwyg/koffiepiraat_logo_hoog.png" alt=""></div>