Maak kennis met Birchall Tea

 

Heb je geen zin in een kopje koffie? Geen zorgen, we vertellen het niet door. KoffiePiraat lust ook wel eens iets anders. Gelukkig biedt het assortiment van Birchall de oplossing. De bekroonde theevarianten zit boordevol smaak en traditie. KoffiePiraat heeft Birchall toegevoegd aan het assortiment zodat je kunt genieten van een heerlijk kopje thee. Lees hier het bijzondere verhaal van dit familiebedrijf.

 

Passie voor thee uit Afrika

Theebedrijf Birchall is geen onbekende in de theewereld. Het bedrijf produceert al jaren kwalitatieve, heerlijke thee. Het bedrijf is gespecialiseerd in echt zwarte thee. Desondanks deze specialiteit experimenteert het bedrijf met interessant blends om het assortiment uit te breiden. De theeplantages van Birchall lopen van Rwanda tot de Great Rift Valley in Kenia. Volgens Birchall is de beste thee terug te vinden in dit gebied. De thee struiken groeien namelijk een stuk langzamer in de vulkanische grond, wat zorgt voor meer smaak. De thee van Birchall komt dan ook exclusief uit het oosten van Afrika. De thee wordt uiteindelijk handmatig geplukt zodat alleen de beste theeblaadjes worden gebruikt. Zo weet Birchall zeker dat elke kopje thee vol zit met smaak.

 

Geen kopje thee zonder familie

Elk kopje Birchall thee zit boordevol traditie en geschiedenis. Dit is niet gek want het bedrijf is al actief sinds 1872. Het bedrijf wordt al meer dan 140 jaar gerund door vijf verschillende generaties. Birchall is dan ook echt een familiebedrijf en is hier erg trots op. Het begon allemaal op het moment dat Captain Birchall George Graham uitgezonden werd naar India. De soldaat werd verliefd op thee en nam zijn eigen planten mee terug naar Engeland. In 1872 ging hij samen met zijn spaargeld en zijn broer terug naar India om thee te verbouwen in Darjeeling. Birchall’s thee werd al snel populair en werd gezien als een echte pionier op gebied van thee. Hij heeft erg veel betekent voor thee in India, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de overige boeren. Zijn graf is nog altijd te vinden in Darjeeling op de Tea Estate Cemetery.

 

Zwart is het nieuwe goud 

De thee van Birchall staat gelijk aan kwaliteit. Dit is niet vreemd als je bedenkt dat Birchall de afgelopen jaren flink in de prijzen is gevallen. Sinds 2011 heeft Birchall al 47 prijzen gewonnen bij The Guild of Fine Food’s Great Taste Awards. Zeker de zwarte thee valt goed in de smaak. De karakteristiek Great Rift Breakfast Blend steekt met kop en schouders uit boven de rest. Deze variant heeft 8 jaar achter elkaar de Great Taste Award gewonnen.

 

Trek gekregen in een kopje thee? Probeer de smaken van Birchall bij KoffiePiraat!

- Birchall Groene Thee Perzik 

- Birchall Citroengras & Gember

- Birchall Great Rift 80 Theezakken

koffiepiraat logo