Absolute Origins van Nescafé Dolce Gusto

Wil je duurzaam genieten van je dagelijkse bakkie? Dan is de Absolute Origins koffie van Dolce Gusto echt iets voor jou. De Absolute Origins zijn de eerste 100% biologische koffie binnen de Nescafé Dolce Gusto wereld. KoffiePiraat is trots om deze koffie aan te bieden. Lees hier het verhaal van deze duurzame smaken.

 

Kwaliteit uit Latijns-Amerika

Nescafé heeft gekozen voor drie verschillende varianten voor de Absolute Origins koffiecapsules. Alle varianten zijn afkomstig van biologische landbouw rechtstreeks uit Latijns-Amerika. De biologische geteelde koffie zijn 100% Arabicabonen. De drie smaken zijn:

Een intense espresso uit Cajamarca in Peru
Een zachte espresso uit Corquin in Honduras
Een delicate Lungo uit de Colombiaanse Sierra Nevada

De verpakkingen zijn herkenbaar aan hun metallic verpakkingen met een figuur dat kenmerkend is voor het land van herkomst. De koffie heeft elk een uniek aroma voor een verse, geurende kop koffie.

 

De koffieproef doorstaan

Elke koffie uit deze collectie is uniek met een eigen verhaal. Dit zorgt ervoor dat je alle varianten wilt proberen. Hieronder volgt een kort overzicht per koffie.

Espresso Peru

Deze espresso wordt geteeld in de hooglanden van de Peruviaanse provincie Cajamarca. Het bijzondere aan deze biologische koffie is dat hij geteeld wordt volgens de tradities van de Minga. Deze werkwijze is gebaseerd op een filosofie van wederzijdse hulp en respect. De zorg van de koffieboeren en het unieke klimaat zorgen voor een koffie met uitzonderlijke kwaliteit. De intense aroma’s bestaan uit roze peper, zoethout, hout en tonen van zwarte bessen.

Espresso Honduras

Deze koffie is afkomstig uit de Corquin regio van Honduras. De regio staat bekend om zijn unieke aroma’s en kenmerkende smaken. Nescafé geeft aan dat de koffie wordt geteeld op het ritme van de natuur want het gebied is omringd door tropische wouden. Het resultaat is een zachte, ronde espresso met tonen van donkere chocolade en hout.

Lungo Colombia

De lungo komt uit de steile bergen van de Sierra Nevada. Hier werken de afstammelingen van de Tayrona-stam als koffieboeren. Deze koffie wordt dan ook gemaakt en geteeld volgens de traditionele filosofie van de stam. De aroma van de Lungo bestaat uit tonen van nootmuskaat, amandel en geroosterde gerst.

Wil je zelf duurzaam genieten van deze smaken? Haal de Absolute Orgins capsules van Dolce Gusto nu bij KoffiePiraat!

- Nescafé Dolce Gusto Peru Espresso

- Nescafé Dolce Gusto Honduras Espresso

- Nescafé Dolce Gusto Colombia Lungo

koffiepiraat logo

 

 

 

 

 

*Alle rechten van de gebruikte foto's zijn van Nescafé Dolce Gusto