Dolce Gusto Flat White: fluweelzachte melkkoffie met een intense smaak

 

De populariteit van melkkoffie lijkt niet kleiner te worden. Van cappuccino tot latte macchiato, iedereen heeft weleens koffie met melk gedronken. Echter zijn deze varianten vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden. Nescafé komt nu met een nieuwe melkkoffie variant in de vorm van Dolce Gusto Flat White. Wat is een flat white precies en hoe zit het met de nieuwe capsule van Dolce Gusto? KoffiePiraat zoekt dit voor je uit.

 

Wat is een flat white precies?

De flat white is een populaire melkkoffie die zijn oorsprong vindt in Australië en Nieuw-Zeeland. De koffie staat bekend om zijn goed gebalanceerde smaak, dit maakt hem favoriet bij veel barista’s. De flat white wordt bereid met een dubbele ristretto of sterke espresso, opgeschuimde melk en een dun laagje melkschuim. Deze sterke koffie zorgt voor een sterkere smaak die subtiel wordt ondersteund door de fluweelzachte melk. Een flat white heeft een sterkere smaak dan andere melkkoffies zoals cappuccino of een caffè latte.

 

Een intense koffiemelange van Dolce Gusto

De koffiemakers van Nescafé maken voor de Dolce Gusto Flat White gebruik van een sterke espresso. Er wordt een medium roast toegepast op een intense koffiemelange. Bij de espresso wordt voorzichtig fijne, fluweelzachte, volle melk gegoten. Hierdoor ontstaat er een unieke, crèmige koffie met een zachte textuur. Je haalt automatisch comfort in huis en geniet van de heerlijke, zoete karamelsmaak. Elke doos bevat 16 capsules waar je 16 kopjes Flat White kunt maken.

 

Zin in een intensieve melkkoffie? Probeer nu Dolce Gusto Flat White bij KoffiePiraat.

 

koffiepiraat logo