Geniet van authentieke espresso met Caffè Vergnano 

Iedereen lust wel eens een fijn kopje espresso en niets is beter dan een authentieke espresso. Zoek niet verder en geniet van de espresso van Caffè Vergnano. Al meer dan 130 jaar beheersen ze de kunst van koffiebranden en blenden. Je bent dus gegarandeerd van een fantastische espresso. Lees hier het verhaal van Caffè Vergnano.

 

Keep it in the family

Veel Italiaanse koffiebranders blijven familiebedrijven en dit is niet anders bij Caffè Vergnano. Het bedrijf is in 1882 opgericht en staat ondertussen onder leiding van de vierde generatie Vergnano. Het verhaal van Caffè Vergnano begint in een apotheek in het Italiaanse Chieri. Domenico Vergnano was in zijn vrije tijd bezig met het maken van koffie. In een paar jaar tijd werd hij meester in het branden, blenden en verkopen van koffie. Al snel had Domenico drie pakhuizen in Chieri, Alba en Turijn.

 

Ondanks de succesvolle start van Caffè Vergnano kwam het echte succes pas in 1930. Dit was het jaar dat de familie Vergnano besloot een plantage te kopen in Kenia. Dit was in 1930 een hele gedurfde stap. Caffè Vergnano nam door deze stap namelijk het hele productieproces in eigen handen.

 

 

Vakkundig branden 

Door het volledige productieproces in eigen handen te nemen, kan Caffè Vergnano altijd de sublieme kwaliteit garanderen. Daarnaast heeft het familiebedrijf een bijzonder proces voor de selectie, branden en blenden van de verschillende koffiebonen.

 

Voor Caffè Vergnano is het branden van koffiebonen de belangrijkste stap van het proces. Dit is het moment waar de smaaksensatie en aroma van de espresso wordt bepaald. Het branden van de bonen is ook belangrijk voor de intensiteit van de Italiaanse espresso. Elke koffievariant van Caffè Vergnano wordt apart gebrand voor een unieke smaak. Alle varianten worden langzaam gebrand op een lagere temperatuur met cycli van 20 min. Daarnaast wordt elke partij koffie afzonderlijk geïnspecteerd zodat er alleen sublieme kwaliteit geleverd wordt.

 

 

Toekomst in eigen handen 

Caffè Vergnano is dus een echt familiebedrijf dat vasthoudt aan tradities. Dit betekent niet dat het bedrijf niet open staat voor innovatie. Zo begrijpt Caffè Vergnano goed welke impact ze op het milieu hebben en willen ze graag helpen om dit te verbeteren. Eén van deze ideeën is het toevoegen van biologisch afbreekbare capsules om afval te verminderen. Dit is maar goed ook want het bedrijf exporteert ondertussen naar meer dan 80 landen. De toekomst ziet er dus goed uit voor Caffè Vergnano.

 

Trek in authentieke Italiaanse koffie? Bekijk hier het assortiment van Caffè Vergnano op KoffiePiraat

- Caffè Vergnano Espresso Bar koffiebonen

- Caffè Vergnano Antica Bottega koffiebonen

- Caffè Vergnano Decaffeinato ESE-servings