RECYCLEZAK TIJDELIJK WEER BESCHIKBAAR 

Makkelijk recyclen met de Dolce Gusto Recyclezak

Duurzaamheid staat centraal bij Nescafé. Volgens het koffiebedrijf kunnen we alleen samen een verschil maken. Daar hoef je bij Dolce Gusto niet veel voor te doen. Je kunt namelijk jouw oude koffiecapsules retourneren in de speciaal ontwikkelde recyclezak van Nescafé. De zak is nu gratis verkrijgbaar bij KoffiePiraat!

 

Gemakkelijk en kosteloos

De recyclezak is een duurzame zak waarin je alle gebruikte capsules kunnen verzamelen. Als de recyclezak vol is, kun je de zak gemakkelijk en kosteloos inleveren bij één van de meer dan 850 UPS locaties. De zak heeft ruimte voor 75 tot 100 capsules. Dit staat keurig met een lijn op de zak weergegeven. Het is mogelijk om alle capsules van Nescafé Dolce Gusto te recyclen. Het maakt dus niet uit gaat om koffie, thee, melk of chocolade.

 

Het proces

Nadat de recyclezak goed is ontvangen, wordt de zak meegenomen door de partners van Nescafé. Alle capsules worden op één plek verzameld totdat er voldoende volume is om de capsules te verwerken. Alle materialen worden op de juiste manier gerecycled. De capsules worden gescheiden van koffie en melk resten. Op deze manier blijft er koffie residu en een mix van gemalen plastic met een klein percentage aluminium over.

 

Het resultaat

Nescafé gaat creatief om met de overblijfselen. De koffie wordt gebruikt om biobrandstof en biogas te produceren. De rest van het residu wordt gebruikt voor compost om akkers weer vruchtbaar te maken. Nadat het plastic is gescheiden, wordt het in verschillende vormen en producten verwerkt. Zo wordt het plastic voornamelijk verwerkt in speeltoestellen voor kinderen. Op deze manier wordt er niks verspild en kan iedereen genieten van het product.

 

Tip van KoffiePiraat: Capsules laten uitlekken

Ga jij beginnen met het recyclen van je Dolce Gusto capsules? Geweldig! Zorg er wel voor dat het water zoveel mogelijk uit de capsules is gehaald. Door het uitlekken van de capules wordt de capsule minder zwaar. Tijdens het transport en het verwerkingsproces scheelt dit weer energie. Het is uiteindelijk beter voor het milieu.

 

Zin in Dolce Gusto? Shop hier ons gevarieerde assortiment van 40 + soorten Dolce Gusto-capsules

 

De Nescafé Dolce Gusto Recyclezak is gratis verkrijgbaar bij KoffiePiraat. Klik hier om te zien welk UPS locatie te vinden is bij jou in de buurt!