De verbeterde capsules van Dolce Gusto

Sinds september 2019 heeft Dolce Gusto de verpakkingen van de capsules drastisch veranderd. In plaats van de bekende traditionele zwarte capsule is er nu de bruine versie. Het idee achter deze verandering is er een met een positief ecologisch randje. Wat deze precies inhoudt?



Vervuiling door plasticgebruik is in de afgelopen 70 jaar drastisch toegenomen.

Dit leidt tot allerlei negatieve gevolgen in de natuur, doordat plastic niet altijd gerecycled wordt. Hierdoor raken de oceanen steeds meer vervuild en zwerft ook in de natuur op land steeds meer onnodig plastic rond. Dit is daarnaast ook gewoon zonde van het materiaal. Het duurt heel lang voordat dit afbreekt en opnieuw wordt opgenomen, zonder interventie van de mens. Vooral in de afgelopen tientallen jaren heeft dit probleem steeds grotere proporties aangenomen.



<

De rol van de bruine Dolce Gusto capsule

Met het veranderen van de kleur van de capsules speelt Dolce Gusto erop in dat zwart plastic lastiger te recyclen is dan bruin plastic. Door deze verandering neemt het wereldwijde plasticgebruik dus af en draagt Dolce Gusto op deze manier een steentje bij. Het grotere doel van Nestlé als merk is om de impact op het milieu en de planeet zo veel mogelijk te minimaliseren. Bovendien is het streven om het leven van de koffieboeren en hun bijbehorende families te verbeteren. Hier worden continu stappen in gemaakt. Het vervangen van de zwarte capsules door de bruine capsules is er daar op milieutechnisch vlak één van. 

 

Probeer de allerlekkerste en mileuvriendelijke capsules hier: Dolce Gusto Capsules

Smaken zoals: Cappuccino Intenso, Dallmayr Prodomo, Grande Intenso Morning Blend, Cafe au Lait een veel meer zijn onze winkel te vinden!