KoffiePiraat gaat voor groen

Bij het onderhouden van een online winkel moet er ook rekening gehouden worden met de effecten op mens en milieu. Zo heeft het versturen van pakketten effect op ons klimaat. KoffiePiraat werkt er hard aan om onze impact zo laag mogelijk te houden. Dit doen we door de volgende dingen te implementeren:

 

Papier in plaats van plastic 

Een belangrijke stap voor KoffiePiraat was de overstap van plastic naar papier. In het verleden gebruikte we plastic folie met lucht ter bescherming van producten tijdens verzending. Voor het maken van de folie en het plastic zijn uitputbare grondstoffen en veel energie nodig. De impact op het milieu wordt hierdoor groot. Daarnaast is het recyclen van plastic folie lastig. Er zijn namelijk erg veel soorten plastic die vaak niet met elkaar gecombineerd kunnen worden om gerecycled te worden. Omdat plastic ook niet biologisch afbreekbaar is, zijn we overgestapt op een goed alternatief.Papier is goedkoper, ideaal voor een langere houdbaarheid en beter voor het milieu.

 

Transport 

Onze pakketten worden onder meer verstuurd door het grootste post- en pakkettenbedrijf van de Benelux. PostNL realiseert zich erg goed welke impact zij hebben op de wereld. De bezorgers worden niet voor niets steeds energiebewuster en rijden met slimme routes. Samen met KoffiePiraat bouwt PostNL aan een gezonde toekomst door efficiëntere processen. Zo kun je denken aan uitstootvrij bezorgen in de binnensteden met elektrische bakfietsen, daken vol zonnepanelen of rijden op groen gas.

 

Je bestelling kan ook verantwoordelijk bezorgd worden voor DPD Home Delivery. Deze toonaangevende internationale express- en pakket dienstverlener is constant bezig met een duurzame ontwikkeling. Het bedrijf heeft de ambitie om de ecologische voetdruk te verminderen terwijl ze de sociale en economische situatie verbeteren. De perfecte partner dus voor KoffiePiraat.

 

Geef dozen een tweede kans 

Over onze pakketten gesproken, schrik niet als je doos er een beetje vreemd uit ziet. KoffiePiraat geeft dozen een tweede kans en stuurt producten op in dozen die al gebruikt zijn. Indien mogelijk verpakken we dus de koffie in een doos die we al hebben liggen op kantoor. De dozen zijn niet altijd even mooi, maar wel schoon en goed genoeg om je producten veilig te versturen. Het is dus goed mogelijk dat je jouw Nescafé Dolce Gusto capsules krijgt in een doos van Lavazza.

 

Op deze manier verspillen we minder dozen. Anders verdwijnt de doos toch in de prullenbak. Dit is niet alleen onhandig, maar zorgt ook nog eens voor meer afval. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarnaast heeft het voor KoffiePiraat ook een aantal economische voordelen. Het hergebruiken van een doos is een directe besparing voor ons.

 

Groter is altijd beter 

Bij KoffiePiraat begrijpen we goed dat online winkelen impact heeft op het milieu. De producten moeten verzonden worden en daar hoort natuurlijk ook import en export bij. KoffiePiraat zorgt er altijd voor dat we groot inkopen voor onze website. Zo worden er minder kilometers gemaakt, en dus minder CO2 uitstoot de wereld in gebracht.

 

Daarnaast adviseren we onze klanten om zoveel mogelijk items tegelijk te bestellen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook meerdere ritten van de bezorgers. En zoals we al zeiden, minder kilometer is weer minder uitstoot. Zo werken we samen aan een beter milieu.