Verantwoordelijk genieten van je kopje koffie

Nederland is een echt koffieland, we drinken gemiddeld 3 kopjes koffie per dag. Een groot getal voor een klein landje. Helaas krijgen niet alle koffieboeren een eerlijke prijs voor de koffiebonen. Er is dus nog veel te verbeteren in de wereld van koffie. Gelukkig kun je nu al genieten van eerlijke koffie bij KoffiePiraat. Dit is een greep uit de duurzame koffie in onze webshop.

 

illy Normal 

We starten onze lijst met een merk dat niet meer weg te denken is uit de koffiewereld. De koffie van illy is herkenbaar door fluweelachtige, zoete, aromatische smaak met fruitige en bloemige, karamel en chocolade tonen. Wist je ook dat het bedrijf herkenbaar is op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf is koploper op sociaal gebied en heeft veel aandacht voor het milieu. illy is van mening dat kwaliteit en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een excellent product moet duurzaam zijn en dus is illy een duurzaam merk. Zo geven ze koffietelers een eerlijke prijs, werken ze met milieuvriendelijke methoden en maken ze gebruik van herbruikbare verpakkingen. Daarnaast was illy het eerste bedrijf ter wereld dat ik 2011 het certificaat ´Responsible Supply Chain Process´ toegekend werd door DNV GL.

 

 

Caféclub Selezione Rosso koffiebonen

Nederland is niet alleen goed in koffie drinken, we zijn ook goed in het produceren van duurzame koffie. Caféclub is het Nederlandse alternatief voor Italiaanse A-merken. Het bedrijf heeft niet voor niets de grootste professionele koffiebranderij in Europa. Caféclub gebruikt alleen uitstekende koffiebonen verkregen door eerlijke handel. Alle producten van Caféclub zijn UTZ Certified. Zo weet je zeker dat de koffieboeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar ook dat de arbeiders werken met goede werkomstandigheden. UTZ Certified is niet voor niets uitgegroeid tot het grootste keurmerk voor koffie.

 

 

Mövenpick Caffe Crema Gusto Italiano Intenso Koffiebonen

Een andere duurzame koffie komt uit het assortiment van Mövenpick. De Caffe Crema Gusto Italiano Intenso is een melange van Arabica bonen uit Midden-Amerika en Robusta bonen uit Afrika. De zorgvuldig geselecteerde bonen zijn goedgekeurd door Stichting Max Havelaar. Deze stichting is verantwoordelijk voor het controleren van het Fairtrade keurmerk in Nederland. De focus ligt op het benadrukken van het sociaal maatschappelijk element van de koffieteelt. Zo weet je zeker dat het gaat om eerlijk handel, boeren krijgen zelfs meer betaald dan op de wereldmarkt. Fairtrade koffie richt zich ook op het milieu.

 

 

 

Segafredo Espresso Casa koffiebonen

Op zoek naar een verantwoordelijk kopje Italiaanse koffie? Dan kom je al snel uit bij het authentieke Segafredo. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 120.000 ton en heeft de volledige productieketen in eigen beheer. Dit geeft het bedrijf een unieke positie, ze kunnen namelijk kritisch kijken naar de afvalstromen en energieverbruik van de productie. Dit is niet alleen beter het milieu maar ook voor de portemonnee. Oprichter Massimo Zanetti heeft daarnaast ook de Zanetti Foundation opgericht. De stichting heeft als doel om kinderen in armoede en sociale isolatie te helpen. De stichting ondersteunt lokale initiatieven die gericht zijn op de verbetering van het mentale welzijn. Op deze manier wordt de wereld een stukje beter met elk kopje koffie.

 

 

 

Kimbo Extreme koffiebonen

We sluiten onze lijst af met een krachtige kandidaat. De intensieve koffie van Kimbo zit vol temperament en pure smaak maar ook vol met goede bedoelingen. Kimbo gelooft dat ze een verantwoordelijkheid hebben naar de bevolking en dit zie je ook terug in de milieudoelen van het bedrijf. Elke koffieboon van Kimbo komt exclusief van een plantage met het Rainforest Alliance certificaat. Dit certificaat richt zich op behoud van natuur en biodiversiteit en veilige omstandigheden voor mens en milieu.