Menno vertelt over Supa-Dupa Upcycles

Sloophout een nieuw leven geven. Dat is iets wat Menno van Willigenburg doet sinds de Coronacrisis. Zijn dj-business viel ineens stil door de crisis, maar met zijn creativiteit en handigheid kwam hij met een mooi, origineel concept en zo ontstond Supa-Dupa Upcycles.

 

Supa-Dupa Upcycles

Menno moest zich gaan bedenken wat hij nu moest doen, gezien zijn DJ-business ineens stil stond. “Op social media vroeg ik of iemand interesse had in kisten van sloophout die ik al eerder had gemaakt. Hier werd leuk op gereageerd en ben hier mee doorgegaan.” En zo ontstond Supa-Dupa Upcycles. Nu maakt Menno onder anderen kisten, kratjes of platenkoffers van sloophout, zoals van de pallets van Koffiepiraat.

Sfeer maken

Iets waar Menno altijd al van hield, was sfeer maken en een gezellige omgeving creëren. “Ik heb geen achtergrond in het maken van meubels, maar ik was als kind al bezig met mijn kamer mooi maken door mijn meubeltjes te verven en op te knappen.” Een gezellige sfeer creëren is iets wat hij als DJ al deed en nu ook doet met het maken van mooie producten.

Uniek concept

Zonder enige hulp gaat Menno aan de slag met het maken van producten van sloophout. Hij kent niemand die zulke kisten als hij maakt van sloophout. Alles wordt gerecycled. Wanneer Menno wat langs de weg ziet liggen, gooit hij het in zijn bus, om er vervolgens een prachtig product van te maken. “Ik bedenk wat ik wil maken, ik teken een ontwerp en dan ga ik aan de slag. Mijn creativiteit wordt ook aangewakkerd door mensen die graag willen dat ik iets voor ze maak,” zegt Menno. “Wil je bijvoorbeeld een kist waar je je koffie in bewaart, dan maak ik dat.”

Tot slot: met wie zou je graag nog een kopje koffie willen drinken?

“Ik zou graag nog een kopje koffie willen drinken met Piet Hein Eek, hij is een meubelmaker van sloophout.” Piet Hein Eek is zelf al heel lang bezig met meubels maken van restmateriaal. Menno vertelt dat als je iets nieuws maakt van sloophout, oftewel iets duurzaams maakt, dat dat snel geassocieerd wordt met geprutsel. “Je doet je best om iets moois te maken, maar mensen zien het vaak niet als een volwaardig product. Ik zou met Piet Hein Eek een gesprek willen voeren over hoe we toch credits krijgen voor ons werk.” De uitdaging voor Menno is om gas te geven op dit nieuwe avontuur. Supa-Dupa Upcycles is zijn belangrijkste focus voor de toekomst op dit moment.

Benieuwd naar wat Menno allemaal maakt? Kijk op de site van Supa-Dupca Upcycles

Ben je geïnteresseerd in andere lokale ondernemers?

Lees hier over Richard van Jones Brothers Coffee uit Amsterdam, of Floor van Max's Mints uit Haarlem of Ali van Yalda Herbs uit Amsterdam.