Ross vertelt over 

Be Good Coffee

Bij Be Good Coffee gaat het niet alleen om de smaak van de koffie die goed moet zijn. Wij hebben Ross, oprichter van Be Good Coffee, gesproken. Hij vertelt ons hoe hij de de koffieboeren waar hij zijn koffie vandaan haalt helpt. 

Het idee

Ross heeft voor ruim 15 jaar andere bedrijven ondersteund in het starten en opbouwen van zakelijke projecten voor klanten en investeerders. Maar het werd tijd om al zijn vaardigheden en kennis te om zijn eigen project te starten. Ross vertelt: “Naar mijn mening moest het project worden opgezet met een solide bedrijfslogica, maar ook met het leveren van geluk en welzijn in de betrokken gemeenschappen. Zo kwam de selectie van industrie en merk samen: de koffie-industrie ondergaat zoveel veranderingen die meerdere zakelijke kansen bieden en tegelijkertijd een groot veld voor het doen van goede en humane initiatieven.”

De missie van Be Good Coffee

Be good Coffee werkt vanuit een duidelijk missie. Het merk Be Good Coffee is in 2018 geboren met het idee om geweldige koffie te maken maar ook terug te geven aan iedereen die heeft bijgedragen. 

Dit doen ze door de winst van Be Good Coffee te investeren in nieuwe koffiebomen voor de koffieboeren. Op de vraag waarom antwoord Ross: “Dat is een eenvoudig antwoord: Be Good Coffee bestaat om onze klanten de beste koffie te bezorgen die ze kunnen kopen!"

Toekomst van koffie beschermen

Volgens wetenschappers in 2080 geen koffiebomen zijn. Het lijkt ver van vandaag, maar wetenschappers zeggen dat als we nu niets doen, het een zeer waarschijnlijke toekomst is. “Be Good Coffee probeert dat dus aan te pakken door de boeren te ondersteunen bij het telen van koffiebomen die bestand zijn tegen de klimaatverandering. Daarom geven we al onze nettowinst uit de verkoop van Be Good Coffee terug aan de boeren. Omdat we niet weten dat iemand anders in de wereld dezelfde aanpak volgt, denken we dat we een groot gat in de markt opvullen.”

Koffie wens

We sluiten af met de vraag: Wat is je toekomstdroom voor Be Good Coffee?

“Het zou een mooi zijn als we mensen kunnen duidelijk maken dat ze een geweldig, redelijk geprijsde, verse kop koffie kunnen drinken, terwijl ze het planten van een nieuwe koffieboom ondersteunen.”


Benieuwd naar de koffie van Be Good Coffee? De koffie is verkrijgbaar op Koffiepiraat.nl.

 

Ben je geïnteresseerd in andere lokale ondernemers?

 

Lees hier over   Joshua van Allenbrands Gourmet Popcorn uit Dordrecht of Richard van Jones Brothers Coffee uit Amsterdam.