Proef excellentie in de koffie van Caffé Mauro

Heb je trek in een sterk kopje koffie bij het ontbijt? Dan is Caffé Mauro de koffie voor jou. Het Italiaanse koffiemerk staat bekend om zijn sterke koffie met kruidige karakter. De universele smaak zorgt voor een echt kick. KoffiePiraat zet Caffé Mauro in de spotlight, leer hier bedrijf kennen.

 

Jong geleerd is oud gedaan 

Het verhaal van Caffé Mauro begint bij Demetrio Mauro. Sinds 10 jaar oud werkt Demetrio op een schip en droomt hij van zijn eigen bedrijf. 15 jaar later (in 1930) is het eindelijke zover, Demetrio koopt zijn eigen schip genaamd Salvatore Padre. Hij verhuist naar Afrika om zijn eigen reisbureau te beginnen in de Italiaanse kolonies. Mr. Mauro verloor echter zijn bedrijf tijdens de Tweede Wereldoorlog en moest opnieuw beginnen.

 

Dit nieuwe avontuur werd koffie branden. In 1946 begon hij zijn eigen bedrijf in Milaan maar al gauw wou hij terug naar zijn geboorteplaats Calabria. In 1949 startte hij Caffé Mauro met een kleine branderij en een capaciteit van 20kg. Caffé Mauro was een succes maar er was te weinig ruimte om echt te groeien. Dit is de reden dat hij in 1958 vertrok naar een nieuwe fabriek en met succes. Binnen twee jaar moest hij uitbreiden. Tegenwoordig is de fabriek van Caffé Mauro de grootste productiefabriek van Europa op gebied van koffie.

 

 

Wereldse koffie 

De passie voor reizen van Demetrio is ook terug te zien aan de koffie van Caffé Mauro. Het bedrijf maakt kwalitatieve blends van onder meer koffiebonen uit Brazilië, Afrika, Centraal-Amerika en Azië. Deze diversiteit proef je ook terug in de koffie van Caffé Mauro.

 

Caffé Mauro is erg gericht op de kwaliteit van de koffie en het proces. Dit is ook terug te zien in de verschillende kwaliteitscertificaten die het bedrijf heeft ontvangen. Zo heeft Caffé Mauro in 2012 het IFS International en het BRC certificaat ontvangen. Dit zijn de hoogste certificaten in de Europese markt op gebied van koffie. Het uiteindelijk doel is niet voor niets excellentie op alle fronten.

 

 

Groot blijven is hard werken

Sinds 1997 staat de volledige productie van Caffé Mauro in Villa San Giovanni, net buiten Calabria. De fabriek heeft een oppervlakte van 35.000 m2 en wordt gezien als één van de modernste productie installaties van Europa. Hier komt echter veel bij kijken. Zo proeft een team van experts ongeveer 10.000 kopje koffie per jaar, puur om de kwaliteit van de groene koffiebonen te testen. En dit is pas het begin van het proces.

 

Tijdens verschillende fases worden de foutieve en imperfecte koffiebonen verwijderd uit het proces. Caffé Mauro accepteert niets minder dan perfectie. De bonen worden erg sloom geroosterd en afgekoeld tot ongeveer 20% van het oorspronkelijke gewicht. De koffie wordt opgeslagen voor een bepaalde tijd en daarna pas gemalen. Dit langzame proces van branden is het geheime ingrediënt van Caffé Mauro. Elke batch wordt achteraf ook nog eens geanalyseerd en verpakt in speciale verpakkingen. Zo blijft Caffé Mauro aan de top!

 

 

Degelijke koffie proberen met een echte kick? Bekijk hier het aanbod van Caffé Mauro.

- Caffè Mauro El Salvador koffiebonen

- Caffe Mauro Centopercento ESE-servings

Caffè Mauro Prestige koffiebonen