Zo maak je jouw koffie speciaal

Trek in een speciaal kopje koffie, maar weet je niet wat je moet toevoegen? Of geef je juist een feestje en wil je je gasten verrassen met een bijzondere smaak? KoffiePiraat helpt je graag verder met 5 tips om je koffie nog specialer te maken. Zo kun je optimaal genieten van een nieuwe bakje koffie.

 

Chocoladepoeder

Chocola is altijd een goed idee. Combineer chocoladepoeder met je favoriete koffiebonen en zorg voor een aangename verrassing. We adviseren om niet meer dan een mespuntje cacao aan je koffie toe te voegen. We willen natuurlijk geen chocolademelk maken! Het is een kunst om de perfecte hoeveelheid te vinden dus experimenteer er maar op los.

 

Slagroom

Iedereen is bekend met slagroom. Je kunt dit gemakkelijk op je koffie spuiten en genieten van een zoete laag bovenop je warme drankje. Wist je echter dat je slagroom ook met ijskoffie kunt mengen? In Italië noemen ze dit Crema di caffè of Espressino freddo. Meng 100g slagroom per kopje koude espresso samen in een kom tot een mooi, egaal en stevig mengsel. Tijdens het mengen kun je ook suiker toevoegen. Laat dit mengsel koud worden in de koelkast en geniet van een heerlijke combinatie. Wil je een kick geven aan dit recept? Voeg als laatst een beetje koffielikeur aan het mengsel toe voordat hij in de koelkast gaat.

 

Kokosolie 

Het klinkt misschien vreemd maar kokosolie toevoegen aan je koffie wordt steeds populairder! Voeg een eetlepel biologische kokosolie toe aan je kopje koffie. Het is belangrijk dat de olie gelijkmatig wordt gemengd voor de beste smaak. We adviseren om het mengsel te combineren via een blender of mixer. Zo weet je zeker dat je de juiste smaak krijgt.

Het toevoegen van kokosolie geeft niet alleen een bijzondere smaak. Het zorgt ook voor hogere concentratie en oriëntatie door de dag heen. Daarnaast verhoogt het je energie en is het geweldig voor je metabolisme. Niet gek dat professionele sporters zweren bij dit recept.

 

Siropen en Sauzen

 

Zin om je koffie speciaal te maken zonder veel moeite? Voeg een lekkere siroop van Monin of een heerlijke saus van Tuyp of Nic's toe aan je koffie. Mogelijk ben je al bekend met smaken zoals vanille, karamel of hazelnoot, maar er zijn ook hele bijzondere siropen te vinden zijn. Zo kun je denken aan Chocolade Cookie, Amaretto en Pur Sucre de Canne. Daarnaast is het ook heerlijk om meerdere siropen te combineren in één kop koffie. Onze favoriete combinatie is Amandel en Witte Chocolade siroop.

 

Om een wat romiger koffiecreate te maken, maak gebruik van de romige sauzen van Tuyp of Nic's. Deze zijn ook perfect om jouw transparante koffiemok of latte macchiato glas te versieren. Ben je liefhebber van Oreo koekjes? Dan probeer de Zwarte Koekjes van Tuyp. Wij hebben Toffee saus, Karamel saus, Witte chocoladesaus, zelfs hebben wij een Cheescake saus! Voor iederen wat wils!

 

 

Het is wel belangrijk dat je niet teveel toevoegd. Koffie moet natuurlijk de ster blijven.

 

 

Gember

 

Gember is nog een bijzonder ingrediënt om aan je koffie toe te voegen. Gember heeft een krachtige medicinale werking en zorgt voor een gezonde kop koffie. Gemberkoffie wordt niet voor niets veel gedronken in Aziatische landen. Met gember kun je echter nog een andere koffievariant met een bijzondere naam maken. Het is namelijk het hoofdingrediënt van Satans koffie. Voeg twee eetlepels fijngehakte gember samen met 1 kopje espresso (of sterke koffie). Combineer het mengsel met 2 theelepels gembernat, 1 theelepel bruine suiker en verse slagroom en meng dit goed door elkaar. Zo krijg je een ‘hellishly good’ kopje koffie.