Floor vertelt over Max’s Organic Mints

Mints on a Mission! 

Dat is het eerste wat je leest wanneer je een blikje van Max’s Mints opent.

 

Wij hebben Floor van der Steen, mede-oprichter van Max’s Organic Mints, gesproken. Zij geeft antwoord op de vraag: Op welke missie zijn deze ongeveer 58 mintjes?

Het idee

Floor begint te stralen als ze verteld over het allereerste begin van Max’s Organic Mints. Haar vader, die zijn gehele carrière al in de snoepindustrie heeft gezeten, en zij stonden voor het snoepschap in de supermarkt. Op zoek naar wat er nog mistte. Bij de mints bleek er nog ruimte voor verbetering. Het eerste idee voor een duurzamere soort van mints, vernoemd naar de broer van Floor, ontstond daar.

De missie van Max

Max’s Organic Mints zijn er in zes verschillende smaken: Menthol, Spearmint, Liquorish, Ginger, Lemon en niet te vergeten Coffee. De mints worden in Haarlem, door een sociale werkplaats, verpakt. De verschillende mints worden verpakt in een blikje. Floor vertelt: ‘Blik is een van de weinige materialen die oneindig recyclebaar zijn zonder verlies van kwaliteit.’ Dit is pas een onderdeel van de missie. Max’s Mints zijn namelijk ook gemaakt op basis van biologische suikers en natuurlijke smaakmakers, en zijn daarnaast vegan, gluten- en allergenenvrij, eigenschappen die niet vanzelfsprekend zijn voor mints.

 

Toekomst

Max’s Organic Mints worden verkocht in verschillende tankstations en op verschillende stations. Op het moment zijn er natuurlijk minder mensen onderweg. We spraken Floor nog over hoe zij omgaat met de huidige situatie.

Op de vraag welke creatieve oplossingen ze heeft toegepast vertelt Floor dat ze bezig zijn met het stroomlijnen van de organisatie en versterken van het Max’s Mints merk. “Zodat we wanneer het Corona virus onder controle is weer snel, goed op kunnen starten en onze duurzame mints aan zoveel mogelijk mensen aan kunnen bieden. Een voorbeeld hiervan is dat we er eindelijk aan toegekomen instore communicatie materialen te ontwikkelen, die consumenten in de winkel meer vertellen over de missie van Max’s,” Koffie met...

We sluiten af met de vraag: met wie zou je graag nog een keer koffie willen drinken?

“Oeh! Leuke vraag. Meestal vraag ik iemand met wie ik koffie wil drinken dat wel direct, dus is dit niet een heel lang lijstje. Toch is Nederland flink wat toffe (sociaal)ondernemers rijk van wie ik véél zou kunnen leren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Raymond Cloosterman (Rituals) en Willemijn Verloop (Social Enterprise NL). Eerst eens even goed nadenken welke vragen ik dan precies zou willen stellen.”

Benieuwd naar de Mints van Max?

De mints zijn verkrijgbaar op Koffiepiraat.nl via deze link: Max's Mints, mints on a mission.

Ben je geïnteresseerd in andere lokale ondernemers?

Lees hier over   Joshua van Allenbrands Gourmet Popcorn uit Dordrecht of Richard van Jones Brothers Coffee uit Amsterdam.